TÜBİTAK 4005

TÜBİTAK 4005

Özel yetenek programları çerçevesinde faaliyet gösteren bilim ve sanat merkezlerinde yürütülen eğitim uygulamalarının temeli destek etkinlikleri programları ile yürütülmektedir. Bu proje kapsamında farklı branş öğretmenlerinin görev aldığı ilgili destek programlarının güncel yaklaşımlarla zenginleştirilmesi, yaratıcı ve disiplinlerarası öğretim uygulamalarına yönelik sportif eğitsel oyunların entegre edildiği modüllerin oluşturulması ve branş öğretmenlerinin bu uygulamalara yönelik deneyimlerinin artırılması hedeflenmektedir. Bununla birlikte, özel yetenekli öğrenciler ile eğitim faaliyetleri yürüten öğretmenlere sportif eğitsel oyunlar konusunda yöntem, teknik ve uygulama becerilerinin aktarılması ve gerçekleştirilecek çalıştay ile öğretmenlerin sportif eğitsel oyunları kendi branşlarına entegre etmelerine yönelik yenilikçi destek etkinlik planlarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Projenin hedef kitlesini, İzmir ilinde faaliyet gösteren 12 Bilim ve Sanat Merkezi'nde kadrolu görev yapmakta olan ve   yürütülen eğitim programlarının ilk kademelerinden sorumlu olan 24 branş öğretmeni oluşturmaktadır. 7-10 yaş grubu öğrencilerinin eğitim aldığı "Destek Eğitim Programı" etkinliklerini planlama, yürütme ve değerlendirmekle sorumlu olan öğretmenlerin, sahip oldukları yetilerin zenginleştirilmesi ve eğitim programlarının bütünleştirilmiş öğretim uygulamaları noktasında çeşitlendirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları sportif eğitsel oyunlar, bütünleştirilmiş öğretim programları ve güncel bilimsel çalışmalar konularında branş öğretmenlerine eğitimler verecek olup, düzenlenecek çalıştay ile sınıf içi ve sınıf dışı uygulamalara yönelik bilgilerin pratikte gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Bu proje sonucunda, özel yetenekli öğrenciler ile çalışan branş öğretmenlerinin güncel yaratıcı ve özgün eğitim yaklaşımları konusundaki yeterlilikleri arttırılacaktır. Böylece özel yetenekli öğrencilerin öğrenme deneyimlerinin yenilikçi öğretim yaklaşımları ile zenginleştirilerek pekiştirilmesi, aynı zamanda Bilim ve Sanat Merkezlerinin eğitim programlarının kalite ve sürdürülebilirliğinin arttırılması sağlanacaktır.

23.08.2022 213

 

PROJENİN ADI: Bilim ve Sanat Merkezi Destek Eğitim Etkinliklerine Sportif Eğitsel Oyunların Entegrasyonu

PROJE TARİHLERİ: 03-06.10.2022

PROJENİN YERİ: Aliağa-HABAŞ Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi

PROJENİN AMACI: "Özel yetenekli" tanısı almış öğrencilere destek eğitimi veren Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev alan branş öğretmenlerinin; eğitim faaliyetlerinin disiplinlerarası eğitsel oyunlar ile zenginleştirilmesi, öğretmenlerin bu uygulamaları kendi branşlarındaki etkinliklere entegre edebilmesine yönelik yöntem- teknikleri kavraması ve uygulaması amaçlanmaktadır.

HEDEF KİTLE: İzmir ilindeki bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu çalışan (sosyal bilimler, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, teknoloji tasarım ve matematik branşlarından) öğretmenlerden oluşmaktadır. Projeye katılımcı öğretmen sayısı 24 kişi olarak belirlenmiş ve bu sayının aynı ildeki katılımcılardan seçilmiştir. Çünkü bütçenin dışarıdan gelen katılımcıların 4 günlük barınma, akşam yemeği gibi masraflarını karşılamaya yetmemesi aynı ilden seçilme gerekçesini oluşturur.  Başvuruların 24'dan fazla olması durumunda, başvuruda bulunacak öğretmenlerin Bilsem'de çalışma süreleri fazladan aza doğru sıralanarak ilk 24 öğretmen seçilecektir.

Katılımcı olarak seçilecek öğretmenlerde aranacak kriterler:

1. İzmir ilindeki bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu öğretmen olmak

2. Sosyal bilimler, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, teknoloji tasarım ve matematik branşlarında destek programı derslerinde öğretim vermek

3.  Bu projeye katılmak için gönüllü/istekli olmak

4. Daha önce eğitsel oyunlar ile ilgili her hangi bir eğitim/ders almamış olmak

5. BİLSEM'de çalışma süresi

PROJE EKİBİ:

Dr. Berrin AKIN AKBÜBER-Yürütücü

Doç. Dr. Ahmet BİLDİREN-Uzman

Prof. Dr. Bahtiyar ÖZÇALDIRAN-Uzman

Doç. Dr. Olcay KİREMİTCİ-Uzman

Dr. Cihangir AKBÜBER-Uzman

Arş. Gör. Berkcan BOZ-Uzman

(Emekli) Öğr. Gör. Burhan EĞLENOĞLU-Eğitmen

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ENGÜR-Eğitmen

Arş. Gör. Pelin GÖNKEK-Eğitmen

BAŞVURU İÇİN:

İLETİŞİM:

Tlf: 505 761 0702

Email: bilsemegitseloyun@gmail.com